Големият преход. Ние умираме... и продължаваме да живеем - Рюдигер Далке

Големият преход. Ние умираме... и продължаваме да живеем
Автор: Рюдигер Далке
Обем: 112 стр.
Формат в мм.: 115х165
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-12-17
Нашата цена: 8.90 лв
 

Книгата не е в наличност
Рюдигер Далке, доктор на медицинските науки, работи повече от 30 години като лекар и психотерапевт, води семинари и е автор на много нашумели книги. С Болестта като път (издадена на български език от ИК „Кибеа“), Болестта като символ, Агресията като шанс, Депресията – пътища от тъмната нощ на душата той поставя основите на цялостна психосоматика, която достига духовни измерения. Книгите му Законите на съдбата – игровите правила за живота и Принципът на сенките дават философска и практическа аргументация за неговите идеи.
В семинарите си той въвежда в света на душевните образи и насочва към житейски стратегии, чиято цел е отговорността към себе си и духовното развитие.
Други негови книги разглеждат основни теми на здравето и пълноценния живот. Сред тях са Сънят – по-добрата половина на живота, Удоволствието от храненето, Трите най-добри неща – движение, хранене, разтоварване.

Изконният страх на човека от смъртта кара съвременните хора да изтласкват темата за Големия преход, да предпочитат да не мислят за това. С тази книга Рюдигер Далке прави стъпка към помирението между живота и смъртта.
Той пише за смъртта и за голямото пътуване на душата въз основа на задълбочени изследвания и въз основа на опита, натрупан при дългогодишната му работа в областта на реинкарнационната терапия. Според автора, както можем да превърнем всеки житейски преход в шанс, това е възможно и при последния, най-драматичен преход.
Смъртта принадлежи към живота и е една от неговите тайни. Може би никому не е дадено да разбули докрай тази тайна, но авторът ни съветва да се изправим съзнателно пред нея с убеждението, че всеки продължава да живее като индивид и след смъртта, която отваря врати към ново измерение.