Джуджетата. Том 2. Огнено острие - Маркус Хайц

Джуджетата. Том 2. Огнено острие
Автор: Маркус Хайц
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "MBG Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-01-08
Нашата цена: 11.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Нод"онн Двулики не може да бъде убит или спрян. Силите на магьосника са на път да завладеят цял Гирдългард. Погинала земя алчно протяга обятия, поглъщайки все повече територия. Нови и нови пълчища немъртви се вливат в безчетните армии на магьосника.

Но не всичко е загубено. Съществува тайнствено оръжие, което е в състояние да посече вселилия се в Нудин демон. Тази брадва, наречена Огненото острие, трябва да бъде изкована в пещта на Петите от най-опитните джуджешки майстори. Изработването ѝ не само ще посочи новия върховен крал на петте народа, а и ще спаси от страховита съдба всички, прегърнали живота.

Поел на опасно изпитание с нищожни шансове за успех, Тунгдил е изправен пред трудни решения. На пътя му непрестанно изникват затруднения и то не само в лицата на враговете. Собствените му спътници представляват източник на постоянни проблеми, карайки го да се съмнява дали изобщо ще успее да отведе групата си в пълен състав до Сивите планини. На всичкото отгоре, част от инструкциите за изковаването на Огненото острие е останала непреведена…

Надеждата за Гирдългард е малка – ниска, брадата и изключително решителна.