Организационно поведение - Марин Паунов, Мина Паунова, Александър Паунов

Организационно поведение
Автор: Марин Паунов, Мина Паунова, Александър Паунов
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-01-25
Нашата цена: 17.20 лв
 

Книгата не е в наличност
След усвояване на материала в книгата "Организационно поведение" вие ще можете:

- да дефинирате организационното поведение като научна област и академична дисциплина и да се ориентирате в аспектите на неговата практическа полезност в управлението;
- да видите съдържателните основи и посоките в историческото развитие на организационното поведение (ОП) като основна управленска наука и практика;
- да разбирате идеологическите аспекти на отношението (свое и чуждо) към идеите за човека и групите от хора в организационна среда и да ги вземате под внимание, осмисляйки теории и реални управленски ситуации.

Проф. д-р Марин Паунов работи като преподавател в УНСС, в други университети и в публичния и частния сектор в областта на управлението и стратегиите на бизнеса. Като университетски преподавател разработва и за първи път въвежда в България лекционни курсове по Организационно поведение, Корпоративни (организационни) култури, Стратегическо управление и Трудова мотивация. Работил е като международен консултант по проекти на Министерството за международно развитие на Великобритания, UNISYS – Белгия и много други.

Мина Паунова е докторант по Организационно поведение в IESE Business School (Университет на Навара), Барселона. Завършва бакалавърска степен по психология и икономика в университета „Сейнт Луис” (САЩ, клон Мадрид) и УНСС. Преподава в IESE, бизнес училищата La Salle, Barcelona Business School, Pompeu Fabra University и др. Основните й изследователски интереси са в областите на лидерството, международните екипи и нетуъркинга.

Александър Паунов получава бакалавърската си степен по психология и икономика в университета Tufts, Бостън, САЩ и завършва магистратура по когнитивни невронауки в университета Маастрихт, Холандия. Докторант е по мозъчни и когнитивни науки в Масачусетския технологичен институт (MIT), Бостън, САЩ. Основните му изследователски интереси са в областта на социалните невронауки и по-конкретно – във взаимодействията на социалната когниция и езика (лингвистиката).