Куклата близнак. Книга първа от Триадата Тамир - Лин Флюълинг

Куклата близнак. Книга първа от Триадата Тамир
Автор: Лин Флюълинг
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "MBG Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-02-15
Нашата цена: 14.47 лв
 

Книгата не е в наличност
Пророчество и династията на кралици воини защитават Скала вече три века. Ала узурпаторът Ериус се възползва от обстоятелствата и отнема трона от младата си полусестра.

Сега болести и суша тормозят земята, война с древния скалански враг Пленимар нанася невъзвратими рани на кралството, а смърт сполита всички жени от кралския род – владетелят е решен да остави единствения си наследник без конкуренция за престола. За крал Ериус най-голямата заплаха идва от собствения му род – и от онези, останали верни на Оракула, разнасящи думите на старото пророчество сред започващия да се съмнява народ.

Докато млади и стари благороднички погиват мистериозно, племенникът на краля – единственото дете на сестра му – бавно възмъжава. Ала без знанието на владетеля или на момчето, чудатият, мълчалив Тобин всъщност е дъщерята на принцесата, получила мъжка форма от тъмна магия. Така тя ще остане защитена до времето, когато ще може да встъпи в борба за трона.

Само бащата на Тобин, двама магьосници и една вещица знаят истината. Само те могат да спасят младия Тобин от кралския гняв, майчината лудост и ужасяващия бяс на превърналия се в демон брат, решен да отмъсти убийството си…