Изгубената империя Атлантида. Разкрита е най-голямата мистерия на историята - Гавин Менсес

Изгубената империя Атлантида. Разкрита е най-голямата мистерия на историята
Автор: Гавин Менсес
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-02-18
Нашата цена: 15.48 лв
 

В продължение на хилядолетия легендата за Атлантида е грабвала въображението на изследователи, философи, търсачи на съкровища, историци и археолози. Но досега е оставала забулена в мита.

Дълго време завладяващата привлекателност на Изгубения град, описан още преди раждането на Исус най-напред от Платон, е запазена територия на авторите на приключенски книги. Възможно ли е обаче този легендарен град наистина да е съществувал? Ако е така, то какво се е случило с него и какви са неговите тайни? Най-сетне поразителната действителност за величествената слава и за залеза на Атлантида е разкрита с удивителни подробности от историка Гавин Менсес, автор на световния бестселър 1421: Годината, в която Китай откри света.

По следите на доказателства, които го водят по целия свят, Менсес стига до удивителната истина. Като проучва новите геоложки открития, находките от древни корабокрушения, последните разкопани археологически артефакти и най-новите ДНК данни, той прави смайващо откритие: Атлантида не само е съществувала, но е била център на високо развитата минойска цивилизация, истинският размах на която е почти невъобразим. Атлантида е била средище на световна търговска империя, която се простирала от Средиземноморието до Англия и Северна Европа, стигала до Индия и даже до Сверена Америка. В Изгубената империя Атлантида той създава ярък портрет на тази легендарна цивилизация и споделя забележителните си открития, които включват:

• Днешното местоположение на Атлантида
• Катаклизмът, който през 1500 г. пр. Хр. унищожава цивилизацията на Атлантида
• Първото в света дешифриране на езика на Атлантида

Неудържимо завладяваща като препускаща по целия свят авантюра на Индиана Джоунс, Изгубената империя Атлантида е едновременно неустоимо четиво, което ви кара да поглъщате една след друга страниците в търсене на истината, и в същото време тя е революционна творба върху популярната история, която завинаги ще промени схващането ни за миналото.

Гавин Менсес е автор на световните бестселъри 1421: Годината, в която Китай откри света, и 1434: Годината, в която великолепната китайска флота доплава до Италия и предизвика Ренесанса. Идеите му са обсъждани в Ню Йорк Таймс, Ню Йорк Таймс Мегъзин и Уолстрийт Джърнъл. Той е изнасял лекции в Кралското географско дружество и в Националния морски музей в Лондон, в Библиотеката на Конгреса на САЩ и на други престижни места. Почти двайсет години служи в Кралската флота и достига до чин командир. Именно познанията му върху морското дело и навигацията събуждат интереса му към величествените пътешествия на китайския адмирал Джън Хъ, които той описва в книгите 1421 и 1434. Гавин Менсес живее в Лондон.

„Връх на популярната история”
ТАЙМС

„Книга, която завладява като приключенски роман”
ДЕЙЛИ МЕЙЛ

„Живописно и с неизтощима убедителност Гавин Менсес лансира теза, която из основи ще преобрази историята”
НЮ ЙОРК ТАЙМС – КНИГОПИС

„Подробно проучена..., любопитна и много убедителна теза, изложена ревностно и енергично”
ИВНИНГ СТАНДАРТ