Играта на живота и как да я играем; Твоята дума е твоята магическа пръчица; Тайната врата към успеха; Силата на изречената дума - Флорънс Сковъл Шин

Играта на живота и как да я играем; Твоята дума е твоята магическа пръчица; Тайната врата към успеха; Силата на изречената дума
Автор: Флорънс Сковъл Шин
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-02-25
Нашата цена: 22.25 лв
 

Книгата не е в наличност
ФЛОРЪНС СКОВЪЛ ШИН (1871 – 1940) е една от най-известните писателки в сферата на духовната литература, създала класически произведения сред книгите за личностно усъвършенстване.
По линия на майка й, във вените на Флорънс тече американска „синя кръв“. Прапрадядото на майка й – писателят Франсис Хопкинсън, бил също така политик и член на Американския Конгрес, както и един от съставителите на Декларацията за независимост.
Флорънс получава образованието си във Филаделфия във Френдз Сентръл Скул и учи живопис в Академията за изобразителни изкуства в Пенсилвания от 1889 до 1897. Именно там тя се запознава с бъдещия си съпруг ЕвъретШин (1876–1953), който приживе се е ползвал с името на известен импресионист- живописец.
Наскоро след като Флорънс завършва Академията, тя и Евърет се оженват.
Семейство Шин се установява в Ню Йорк – където всеки поотделно преследва своята кариера в изкуството. В тези младежки години, прекарани в Ню Йорк, Флорънс разкрива талант и на художник, и на актриса. Сред по-близките тя е била известна с празничните вечери, които е давала, с красноречието и остроумието си.
Част от предвоенната кариера на Флорънс (става въпрос за Първата световна война) протича като илюстраторка на детска литература – списания и книги.
През 1914 г., след 14 годишен брак, Евърет иска развод.
На Флорънс й е необходимо известно време да се съвземе от удара, след което започва съвсем нова кариера. Захваща се с религия, но особен вид „нейна“ религия. Религията на Флорънс била нещо като известното „мислене по нов начин“, което по-късно става характерно за движението на „Нова епоха“ (New Age). Това е религията на успеха.
Флорънс работи върху своята философия, а после написва книга с предизвикателното заглавие „Играта на живота и как да я играем“. Никой издател не иска първоначално да се докосне до нея. И така тя разпродава старите сребърни реликви на своите родители и я издава сама през 1925 година.
Бившият й съпруг Евърет я навестява, особено след като решава повторно да се ожени (той се жени три пъти, след като се развежда с Флорънс). Флорънс благославя брака му с думите:
„Сега вече този път е истинският брак за теб!“, но Евърет умира разведен.
В новата си следвоенна кариера на духовен учител и лектор, Флорънс продължава да пише. През 1928 г. излиза продължение на първата й книга. Заглавието е „Твоята дума е твоята магическа пръчица“. Друга книга – „Тайната врата към успеха“, публикувана малко преди да почине през 1940 г., е сбор от лекциите й на обществени места. Последната й книга „Силата на изречената дума“ е сбор от нейни бележки, събрани и издадени от нейна ученичка след смъртта й (през 1945 г.).
Още приживе и вече десетилетия след смъртта й стотици хиляди хора в САЩ и целия свят, запленени от книгите й, превръщат идеите на Флорънс Сковъл Шин в част от своя живот.

Повечето хора смятат живота за борба, но той не е борба, а игра.
И то игра, която не можеш да играеш успешно, ако не познаваш духовните закони.
Никой не може да ти даде това, което сам даваш на себе си.
Никой не може да те лиши от това, от което сам се лишаваш.
Играта на живота е като пасианс – промениш ли себе си, всичко се променя.
Твоят свят е свят на кристализирали мисли и думи. Рано или късно ще береш плодовете им. Няма да влезеш в царството на изобилието, ако оплакваш съдбата си. Божият дар за човека е власт: сила и власт над цялото творение, над ума, тялото и делата. За да си служиш с божията сила, трябва да й дадеш предимство. В момента, в който поискаш нещо, безграничният разум знае как да изпълни молбата ти. Ролята на човека е да се радва и да благодари, да действа според вярата си.

Всичко, което преследвам сега, преследва мен.

Сега в ума, тялото и делата ми действа божествена сила, независимо дали я виждам или не.

ФЛОРЪНС СКОВЪЛ ШИН