Старият крал и неговото изгнание - Арно Гайгер

Старият крал и неговото изгнание
Автор: Арно Гайгер
Обем: 167 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-03-12
Нашата цена: 12.32 лв
 

Книгата не е в наличност
Кои са важните неща? Кое прави живота ни достоен за живеене? Арно Гайгер разказва за баща си, който постепенно губи спомените си и способността да се ориентира във всекидневието.

С огромна нежност и любов синът се отправя на пътуване към бащата, двамата сякаш отново се запознават, излизат заедно на разходка, връщат се по местата на детството. Кой е този човек – баща ми, пита се синът. Слуша странните, поетични думи на възрастния човек, прочита дневника му, научава житейски подробности, за които никога не е подозирал. И колкото повече бащата се приближава към смъртта, толкова по- вече синът проумява живота на този, който го е създал.

И макар да става дума за коварната болест на Алцхаймер, разказът е пропит с много обич и хумор. „Старият крал и неговото изгнание“ е една от онези редки книги, които оставят трайна диря в душите.

„Деликатен, филигранно изпипан роман, със съвсем простичък сюжет, монумент на живите. Това не е просто една вълнуваща книга, но и нещо много повече – семейна история, детски спомени, хроника на провинциалния живот и освен това разказ за живота, който водим всички ние.“

Neue Züricher Zeitung