Скитница - Стефани Майър

Скитница
Автор: Стефани Майър
Обем: 680 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-03-30
Нашата цена: 15.48 лв
 

Книгата не е в наличност
„Скитница“ е история за любов и саможертва във футуристичен свят, където на карта е заложена съдбата на човечеството. Планетата Земя е превзета от миролюбиви извънземни, известни като „душите“. Повечето индивиди от човешката раса са станали приемници на „душите“ – овладян е умът им, но телата им са оставени непокътнати.

Мелани (в ролята Сирша Ронан) е член на малка група човеци, оказваща съпротива на нашествениците, но е заловена от Търсачката (в ролята Даян Крюгър) – миротворец, чието задължение с да защитава новата раса от последните останали човеци. Въпреки отчаяната борба на Мелани, в тялото й е хирургично имплантирана „душа“ на име Скитница. Скитница е предупредена за предизвикателствата на живота в тялото на човек. Тя знае за завладяващите чувства, за страстите и твърде ярките спомени, но има една трудност, която не е очаквала: предишната обитателка на тялото не иска да се откаже да притежава ума си.Търсачката подтиква Скитница да извлича информация от паметта на Мелани, за да научи местонахождението на човеците ренегати, сред които са любимият на Мелани Джаред, нейният 11-годишен брат Джейми, Иън, мъжът, когото Скитница е предопределена да обича, и чичото на Мелани Джеб.

Със силната си воля Мелани успява да убеди съпротивляващата се Скитница да бъде неин съюзник в опасно издирване, целта на което е да спасят семейството и мъжете, които двете обикват.