Гробниците. Приключенията на семейство Фарго - Клайв Къслър и Томас Пери

Гробниците. Приключенията на семейство Фарго
Автор: Клайв Къслър и Томас Пери
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 140x210
Издател: ИК "ProBook"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-04-11
Нашата цена: 12.95 лв
 

Книгата не е в наличност
Атила. Хунът, подчинил териториите от Урал до Атлантика.

Атила. Войнът, пред когото се прекланят дори и римските императори.

Атила. Владетелят, чиято гробница, пълна със съкровищата на завладените народи, никой не е открил до днес.

Когато немският археолог Албрехт Фишер започва да подозира значимостта на откритието, което е направил случайно, се обръща за помощ към приятелите си Сам и Реми Фарго. Типично в техен стил, те решават да му помогнат и това ги отвежда до най-значимото търсене в живота им.

Следите сочат към скритата гробница на Атила - върховният вожд на хуните. Според легендите, той е погребан заедно с огромно богатство - накити и злато, заграбени от десетките покорени от хуните народи. Богатство, което до този момент още не е намерено.

Сам и Реми постепенно сглобяват пъзела и търсенето им ги отвежда до Унгария, Италия, Франция, Русия и Казахстан. И не до една, а до цели пет гробници. Освен това издирването им се оказва смъртоносно опасно! Те не са единствените, които търсят богатството на върховния владетел на хуните.

Семейство Фарго се оказват изправени срещу група от търсачи на съкровища, един хитър руски бизнесмен и безмилостен унгарец, твърдящ, че е пряк наследник на Атила и не би се спрял пред нищо, за да получи богатствата от гробниците за себе си.