Да бъдеш Армани - Рената Моло

Да бъдеш Армани
Автор: Рената Моло
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-05-07
Нашата цена: 12.32 лв
 

Единствената биография на краля на златната епоха в модата, създателя на италианския стил Джорджо Армани.

Да бъдеш Армани означава да си неизменно на върха, да създаваш мода, която въплъщава философия, стил на мислене и на живот. Но и да сподавяш зова на „другата си душа“, копнееща за безгрижие, фриволност, удоволствия...

Италианската журналистка и есеистка Рената Моло (род. 1951 г.), авторка на множество публикации за модата в престижни печатни издания, предлага първата биография на Джорджо Армани, богато документирана със спомени на сътрудници, роднини, хора от близкото му и по-далечно обкръжение, както и с негови лични свидетелства.

Редом с историята на един стеснителен младеж, тръгнал от провинциален град и покорил световните модни подиуми с талант и изкусни фирмени стратегии, Моло поднася своеобразна художествена фотография на последните пет десетилетия с политическите и социалните сътресения, с всевъзможните течения в изкуството, с провокациите на скандални творци. На нея са запечатани култови, прочути и не толкова известни личности от света на модата, архитектурата, киното, музиката, попарта. Всички онези, с които Армани се среща, родее, съизмерва, съревновава, или напротив, от които се различава и разграничава.

Да бъдеш Армани означава най-вече да си верен на себе си, макар и съзнавайки своите слабости, да предпочетеш сянката на дискретността пред звездната показност. За да останеш кралят, митът Армани, запазена марка не само в изкуството на дизайна, а и в изкуството да се посрещат предизвикателствата на живота.

Рената Моло е сред най-видните модни журналисти на Италия през деветдесетте. Известна със своята изтънченост, интелигентност и прямота, тя работи като стилист и фрийлансър за най-престижните печатни издания, в т. ч. Sole 24 Ore (италианския Файненшъл Таймс) и Vogue Italia. Тя е автор и на единствената биография на Джорджо Армани, щедро документирана със спомени на сътрудници и роднини, както и с негови лични свидетелства.