Кръстопът - Уилям Пол Йънг

Кръстопът
Автор: Уилям Пол Йънг
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-05-23
Нашата цена: 14.95 лв
 

Книгата не е в наличност
Исус се пресегна и хвана ръката на Тони.

- В това пътуване ти ще можеш да избереш да излекуваш физически един човек, но само един. Когато направиш своя избор, пътуването ти ще приключи.

- Мога да излекувам някого? Нима ми казваш, че мога да избера, когото си пожелая? – Мислите му веднага се върнаха върху собственото му безжизнено тяло в интензивното отделение на болницата.

Исус се наведе към него.

- Ти не можеш да излекуваш никого сам. Но аз ще съм с теб и ще изцеля онзи, за когото избереш да се помолиш...

Уилям Пол Йънг, „Кръстопът“

Антъни Спенсър е преуспял бизнесмен, който се гордее, че сам е постигнал всичко. Той обаче се е превърнал в жесток и безскрупулен човек. В живота му няма нито любов, нито приятелство.

Един ден Антъни внезапно изгубва съзнание. Лекарите откриват тумор в мозъка му. След последвалата операция той изпада в кома. Антъни се събужда в сюрреалистичен свят между живота и смъртта. На това неприветливо и пусто място – светът на душата му, той се среща с Исус и Светия Дух. Той не вярва в живота след смъртта, нито в съществуването на Бога. И все пак общуването му с Исус и със Светия Дух е много по-истинско и пълноценно, отколкото целият му „реален“ живот. Постепенно Антъни започва да осъзнава кои са важните неща в живота, но ще има ли време да поправи грешките си?