Джобна стратегия -

Джобна стратегия
Автор:
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 95х190
Издател: ИК "Еа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-06-16
Нашата цена: 6.37 лв
 

Книгата не е в наличност
Джобна стратегия е от поредицата книги, които разглеждат с присъщата на Тhе Есоnomist яснота сложните аспекти на бизнеса. Авторът Тим Хиндъл е бивш редактор от отдела по проблеми на управлението на Тhе Есоnomist. Книгата се състои от три части.

Първа част включва статии върху основни стратегически въпроси. В първата се разглежда що е стратегия. Във втората се очертават някои основни стратегически проблеми на XXI век. В останалите се разглеждат проблемите на сливанията и поглъщанията, консултантите по управлението и все по-нарастващото значение на стратегията за околната среда.

Втора част представлява азбучник на най-често срещаните термини в областта на бизнеса, чието значение в много случаи не е съвсем ясно за тези, които ги използват. Има и много цитати, които показват, че находчивостта, творчеството и здравият разум не са чужди на стратегическото мислене.

В този раздел думите, представени с малки главни букви, обикновено означават отделна статия, което улеснява читателите в по-бързото намиране на допълнителна информация по дадена тема (трябва да се има предвид обаче, че съкращения като „ИТ" също са дадени с малки главни букви).

Трета част включва приложения, в това число списък с допълнителна литература.

Серията джобни издания има за цел да разсее мистиката и хвърли светлина върху бизнес-жаргона по един стимулиращ и занимателен начин.