Геомант том 1. Бягството. Първа книга от четирилогията Кладенецът на ехото - Йън Ървайн

Геомант том 1. Бягството. Първа книга от четирилогията Кладенецът на ехото
Автор: Йън Ървайн
Обем: 286 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "MBG Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-06-12
Нашата цена: 11.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Усилената работа е единственото убежище, където самотната фабрична работничка Тиан може да избяга от кухото ежедневие на войната с извънземните лиринкси, продължаваща вече векове. Употребата на нов кристал донася на жената удивителни видения. Кристалът е събудил скритите у нея таланти: владеенето на геомантия, най-страховитото от Тайните изкуства - и най-опасното. Притежаването на тази магия може да се окаже решаващо за изхода от войната.

Но макар и изправено пред страховит неприятел, човечеството трябва да търси най-жестоките си врагове именно сред собствените си редици. Тласкана от завист, умопомрачително красивата и талантлива Иризис не се спира пред нищо, за да отстрани съперничаката си, оспорваща нейното първенство в завода. Тиан се оказва заобиколена от все повече зложелатели и дори е принудена да бяга, за да се спаси, изоставяйки проучванията си. Твърде вероятно е тези проучвания да са единственото, стоящо на пътя на пълната лиринкска победа.

А никаква измяна не спира все по-коварните и гениални експерименти на иноземните създания... Които не познават предателството, но не се свенят да го използват.