Помагало по български език и литература за 8. клас - 22 теста, интерпретации, есе - Пламен Тотев, Миглена Севдалинова, Светослав Минчев

Помагало по български език и литература за 8. клас - 22 теста, интерпретации, есе
Автор: Пламен Тотев, Миглена Севдалинова, Светослав Минчев
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-09-18
Нашата цена: 7.27 лв
 

Книгата не е в наличност
Помагалото има чисто практически смисъл – да даде основните знания на учениците, за да могат те уверено и лесно да създават свои писмени работи в училище, както и да решават тестове за проверка. Всичко онова, което осмокласниците трябва да овладеят, е систематизирано и поднесено ясно, разбираемо и достъпно за тях.
Включени са 22 теста с по 25 въпроса по български език и литература, систематизирани според учебната програма в 8. клас и подготвени така, че да могат да се решават през цялата учебна година.
Има и материали за създаване на есе.
Предложени са разширени планове и примерни разработки на интерпретативно съчинение. Избрани са теми и проблеми, които са основни зa изучаваните творби от съвременната българска литература. Това позволява в разработките да бъде включен по-цялостен и задълбочен анализ на художествените текстове. С тези знания учениците спокойно и уверено могат да решават и различни тестови задачи.