Изцелението {на} Шопенхауер - Ървин Ялом

Изцелението {на} Шопенхауер
Автор: Ървин Ялом
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-09-28
Нашата цена: 19.95 лв
 

Книгата не е в наличност
След рутинен преглед на известния психотерапевт Джулиъс Херцфийлд е поставена фатална диагноза. Принуден да направи равносметка на живота си, той си спомня за своя най-голям провал – Филип Слейт, когото преди двайсет години без успех е лекувал от сексуална пристрастеност. Джулиъс се свързва с него и с изненада научава, че Филип е претърпял чудодейна трансформация. Намерил е лек за своите проблеми в песимистичното учение на немския философ Артур Шопенхауер. Като изкупление за провала си от миналото, Джулиъс кани Филип да се включи в терапевтичната група, която води, в замяна на обучение в идеите на Шопенхауер.
Така Филип попада сред хора с ярки индивидуалности и специфични проблеми. Гил страда от ниско самочувствие и неумение да защитава своята позиция. Ребека е преуспяла адвокатка и красива жена, която изпитва смъртен ужас от остаряването и загубата на красотата си. Тони е доста агресивен и му липсва самоконтрол, а Бони страда от наднорменото си тегло и липсата на самоуважение. Пам е умна и красива, но не успява да задържи мъжете, които обича. А Филип, намерил спасение в идеите на Шопенхауер, ще трябва и да се отърси от неговото влияние. За да открие най-важното – умението да живее.
Дали броените месеци живот, които остават на Джулиъс, ще са достатъчни да помогне на участниците от групата му да се справят със своите проблеми? Дали и самият Джулиъс ще е готов да се изправи срещу най-голямото изпитание в живота си?