Годишните времена + CD. Разказ по музиката на Антонио Вивалди - Марко Зимса

Годишните времена + CD. Разказ по музиката на Антонио Вивалди
Автор: Марко Зимса
Обем: 32 стр.
Формат в мм.: 305х245
Издател: ИК "Емас"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2013-12-18
Нашата цена: 18.11 лв
 

Книжката е поредното красиво попълнение към музикалната поредица за деца над 5г., от която досега са издадени "Лебедово езеро" и "Вълшебната флейта". Създадена по същата идея и от същите автори, книгата съдържа приказка, разказана от Марко Зимса, съпроводена от вълшебните илюстрации на Дорис Айзенбургер. Към тях е включено и аудио CD, от което децата могат да се запознаят със самото музикално произведение и четец им обяснява как "работи" то чрез средствата на музиката.

На разходка лете по полето, с шейна зиме в планината сигурно сте се заслушвали как шумолят тревите при полъха на вятъра, как пеят птичките в клоните, как скърца снегът... А може би сте чули дори тътена на лятната гръмотевица и свистенето на северняка? Но най-вероятно не сте се замисляли, че всички тези звуци биха могли да се изсвирят и да се превърнат в прекрасна музика. Точно това е направил италианският композитор Антонио Вивалди преди триста години в своя цикъл от четири концерта "Годишните времена", който не спира да се изпълнява и до днес по световните музикални сцени.

А австрийският автор Марко Зимса е разказал музикалното произведение в историята на малкото коте Минка, с което ще ви преведе през пролетта и лятото, през есента и зимата и ще ви разкрие живота в природата, претворен в звуците на цигулката и оркестъра.

Приложеният диск съдържа целия шедьовър на Антонио Вивалди с обясненията на Марко Зимса към всяка част, които ще ви помогнат да разберете по-добре музиката.