Вълка от Уолстрийт - Джордан Белфърт

Вълка от Уолстрийт
Автор: Джордан Белфърт
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Intense"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-01-14
Нашата цена: 18.11 лв
 

Книгата не е в наличност
Вече и филм на Мартин Скорсезе с Леонардо ди Каприо в главната роля.

През деня той печели хиляди долара в минута. През нощта ги харчи с максимална скорост. Като се почне от запоя, довел до потъването на петдесет и два метровата му яхта и навъртането на хотелска сметка за $700 000 и се стигне до жената и децата, които очакват завръщането у дома му на онзи, когото борсовите агенти наричат „краля”, злият гений Джордан Белфърт – по прякор „Вълка от Уолстрийт” – разказва как през 1990-те години става един от прословутите американски финансисти и как в ролята си на блестящ комбинатор с ценни книжа извежда славната си дружина в див поход от Уолстрийт до масивната им сграда в Лонг Айлънд.

Една невероятна история, наситена с алчност, власт и ексцесии до степен, каквато умът отказва да възприеме - житието на младеж, който от разносвач на ледени блокове стига до заработването на стотици милиони – до деня, в който всичко рухва.
-Бестселър на Wallstreet Journal

Неподправена и на места смешна до абсурд. – New York Times

Сърдечното признание [на Джордан Белфърт] как шефът на борсовата агенция „Стратън Оукмънт” стига от нулата до неимоверни богатства е доказателство, че в живота на един американец наистина може да има второ действие. – Forbes

Забавление като от булеварден роман; реалност като от федерален обвинителен акт… адски четивно. – Kirkus Review

Яхти, самолети, жени, дрога – така, както борсовият агент Джордан Белфърт притежава всичко това, така и изведнъж го губи. През 2003 г. Белфърт се признава за виновен в пране на пари и измама с ценни книжа. Осъждат го на четири години затвор и да възстанови на инвеститорите $119 милиона. Преди тази грандиозна разплата шефът на „Стратън Оукмънт” е „краля на хълма” – детето-чудо на Уолстрийт, станал милионер на 26 години. „Вълка от Уолстрийт” описва възхода и падението на предприемчивия американски мошеник, успял някак си да оцелее, че да ни разкаже всичко от първо лице.

Днес Белфърт твърди, че и бизнесът му, и семейният му живот са дерайлирали, тъй като той не преставал да се пробва докъде може да стигне безнаказано. „Бях станал абсолютно безчувствен към това, кое е добро и кое зло,” признава той.