България преди, днес и утре. Мемоарна история на страната 1944-2013 - Юлиан Вучков

България преди, днес и утре. Мемоарна история на страната 1944-2013
Автор: Юлиан Вучков
Обем: 940 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Даниела Убенова"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-03-17
Нашата цена: 18.18 лв
 

Книгата не е в наличност
...Уви, ние имаме глупостта или по-скоро наивността, неблагоразумието да изоставаме като търпим много лошото и даже го храним, само защото то е по-малко лошо от най-лошото, от непоносимото...

Силни са думите, написани от медийната легенда професор Юлиан Вучков − доктор на филологическите науки, любимец на телевизонната аудитория, автор на 30 книги в различни области: художественото творчество, медийния фронт, политиката и социалните проблеми на обществото.

Професорът, както всички го наричат с уважение, респект и очакване за нещо изненадващо и типично само за неговата емоционална натура, е един от изчезващите видове на истинските, искрени и сводоболюбиви критици с уникално, до болка остро майсторско перо. Преподавал е в няколко университети, където чете лекции по история на драматугията, теория на художествената култура, теория на телевизионното изкуство. Почетен професор е на УНСС и на Университета по библиотекознание и информационни технологии. Почетен доктор е на Военно-медицинската академия.

В книгата „България: преди, днес и утре" професор Вучков осветлява най-интересните страни на българската действителност през изминалите 70 години и най-вече през последния четвърт век. Тя е своеобразна енциклопедия, написана на един дъх и се възприема като динамично развиващ се роман за съдбата на нацията ни и за облика на съвременния свят. Тази книга е такъв зов към всички поколения, че всеки българин да види огледалното си отражение в нея, да усети своето място, роля и шанс да подаде ръка за достойно бъдеще. От нея се учи толкова много, че когато я прочетем, преглътнем неприятните истини, приемем критиката, наведем глави пред грешките и отсеем положителните възможности, ще прегърнем България и ще спечелим състезанието, в което професорът ни мотивира да участваме.

...Важното е хем да унаследяваш всичко добро от миналото, хем да се състезаваш с него, докато го изпревариш...