Къщата на тайните. Книга 1 от Къщата на тайните - Крис Кълъмбъс, Нед Визини

Къщата на тайните. Книга 1 от Къщата на тайните
Автор: Крис Кълъмбъс, Нед Визини
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-05-06
Нашата цена: 13.76 лв
 

Книгата не е в наличност
Приключенска фентъзи поредица Къщата на тайните, написана от продуцента и режисьора на хитовите филми за Хари Потър, Сам вкъщии Госпожа Даутфайър Крис Кълъмбъс в съавторство с Нед Визини, е бестселър на Ню Йорк Таймс.

Задъхано приключение за тайната сила на книгите с три изобретателни деца, зловеща магьосница и много фантазия преплетена със страх.

Дж. К. Роулинг

Къщата на тайните е първата от поредицата на Крис Кълъмбъс и Нед Визини. Брендан, Елинор и Кордилия Уокър са имали всичко: двама любещи родители, красива къща в Сан Франциско и какви ли не портативни електронни устройства. Сама че всичко се променя и те трябва да се преместят в стара викторианска къща, която е била домът на окултният писател Денвър Кристоф.

Крис Кълъмбъс е писал, режисирал и продуцирал някой от най-успешните бокс офис хитове в историята на Холувид. Името ме се прочува, когато написва няколко сценария, продуцирани от Стивън Спилбърг, включително хитовете „Гремлините” и „Дяволчетата”. Като режисьор, Кълъмбъс е начело на забележителни продукции като „Хари Потър и философският камък”, „Хари Потър и стаята на тайните”, „Сам вкъщи”, „Втората майка” и „Госпожа Даутфайър”. Като продуцент, Кълъмбъс създава филми като „Нощ в музея” и „Южнячки”.

Нед Визини започва да пише за „Ню Йорк Прес” на петнайсет. На седемнайсет е поканен да напише материал за „Ню Йорк Таймс Магазин”, а на деветнайсет публикува „Тийнейджърски терзания? Ами-и-и...”, автобиотграфията му за годините в гимназия „Стайвесънт”. Дебютният му тийнейджърски роман „Бъди по-готиняга” е избран ва клуб на книгата „Тудей Шоу” от Джуди Блъм. По „Нещо смешно”, култова класика, през 2010 е създаден филм с участието на Зак Галифианакис и е избрана за една от стоте най-добри тейнейджърски романи за всички времена от „Нашънъл Пъблик Рейдио”. „Другото нормално”, третият му роман е любим на Младежката читателска гилдия. Заедно с Кръс Кълъмбъс е съавтор на бестселъра на „Ню Йорк Таймс”, приключенската фентъзи поредица „Къщата на тайните”. Писал е за „Ню Йоркър” и „Салън”. Освен това е писал за телевизията, включително и за хитовото шоу на Ем Ти Ви „Тийн Улф”. Творбите му са преведени на двайсет и пет езика.