Изабел - Хавиер Оливарес

Изабел
Автор: Хавиер Оливарес
Обем: 492 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-05-09
Нашата цена: 14.56 лв
 

Книгата не е в наличност
Дъщеря на Хуан II Кастилски и Изабел Португалска, малката Изабел няма голям шанс да седне на трона, отреден за братята й. Преждевременната смърт на баща й и болестта на майка й променят драстично живота на малката принцеса.

Едва десетгодишна, Изабел е принудена от брат си Енрике IV да се раздели с майка си и да отиде да живее в двореца, гнездо на интриги и конспирации. Когато брат й Алфонсо умира, тя се оказва в центъра на битката за кастилското наследство, която ще доведе до кървава гражданска война. Изабел показва изключителен характер и дипломатически умения – отхвърля налагането на брачен партньор, дори това да поставя живота й в опасност, и отстоява правото сама да си избере съпруг. Малко след като навършва двайсет години, тя най-накрая осъществява своята цел: да бъде кралица.

„Изабел“ е разказ за страстите и саможертвата на една жена, изпреварила времето си, която отказва да бъде безгласна фигура и разменна монета. Жена, която постига власт, принадлежаща до този момент само на мъжете. Скоро тя ще се изправи пред предизвикателства, които никой не би могъл да си представи.