Времето е живот. Как да контролираме времето и живота си - Алън Лакейн

Времето е живот. Как да контролираме времето и живота си
Автор: Алън Лакейн
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Холотера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-05-22
Нашата цена: 10.92 лв
 

„Когато бях млад мъж, току-що завършил училището по право и нетърпелив да поема в живота, по внезапна прищявка оставих настрана предпочитаните книги с фантастика и история, и си купих една от тези с приложна психология – „Как да контролираме времето и живота си”, от Алън Лакейн. Основният акцент в книгата е необходимостта от включване в работния ни списък на кратко-, средно- и дългосрочни жизнени цели, а след това категоризирането им по реда на тяхната важност – A-група включва най-важните, B група – умерено важните, C-група – последните от списъка. Все още пазя изданието с меки корици, сега почти тридесет години по-късно и съм сигурен, че имам някъде един стар списък, затрупан сред моята документация... Помня този списък – исках да бъда добър човек, да имам добър брак и деца, да имам добри приятели, да направя един успешен политически живот, и да напиша една велика книга.”

Бил Клинтън, американски президент, „Моят живот”.

Тази книга идва точно навреме за всички нас. Кодовото слово в нея е Баланс. Толкова необходим за ежедневното ни планиране, както и за дългосрочното.

Авторът ни открива най-големия ключ за щастлив живот:

ДА ПЛАНИРАШ ОЗНАЧАВА ДА ПОСЕЕШ БЪДЕЩЕТО ЧРЕЗ НАСТОЯЩЕТО ПО ТАКЪВ НАЧИН, ЧЕ ДА МОЖЕШ ДА ГО КОНТРОЛИРАШ.

Да започнем сега!

Жана Иванова, Издателство „Жануа 98” эАлън Лакейн онагледява идеите си в тази неизменно полезна книга, давайки множество ценни примери, които на пръв поглед изглеждат остарели, но всъщност в книгата са важни принципите, които всеки интелигентен читател може да приложи в живота си, променяйки и актуализирайки ги към настоящата икономическа, технологична и прочие ситуация.

Димитър Тонин, Издателство „Шамбала”