Императорът на тръните. Трета книга от Разделената империя - Марк Лорънс

Императорът на тръните. Трета книга от Разделената империя
Автор: Марк Лорънс
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-06-13
Нашата цена: 13.76 лв
 

Книгата не е в наличност
Пътят до трона е трънлив и само трънлив човек може да го извърви…

За да стигнеш до трона, трябва да изминеш дълъг път. Дори път, постлан с добри намерения, може да води към ада, а моите намерения никога не са били добри.

Стоте пътуват към Събора да се дърлят над трупа на империята. А докато те говорят за политика, Мъртвия крал прави своя ход, аз също. Светът е пропукан, времето изтича през цепнатините, ние стискаме последните дни като удавник - сламка, а бъдещето е толкова ярко, че онези, които имат очи да го видят, изгарят първи. Това са дните, които са ни чакали от самото начало. Това са моите дни. Ще се изправя пред Стоте и те ще ме слушат. Ще взема трона напук на всички - и живи, и мъртви, и ако трябва да съм последният император, така да е. Ако трябва да съм последният, ще си отида с гръм и трясък.

Тук мъдреците свеждат глави и поемат назад. Тук набожните коленичат в отчаяна молитва. Това са последните мили, братя. Не очаквайте, че ще ви спася. Не се заблуждавайте, че ще ви съхраня, вместо да ви жертвам. Ако сте достатъчно умни, бягайте. Ако сте възвишени, молете се. Бийте се, ако сте смели. Но не ме следвайте.

Последвате ли ме, аз ще сломя сърцата ви.