Започнете със ЗАЩО. Как великите водачи вдъхновяват за действие - Саймън Синек

Започнете със ЗАЩО. Как великите водачи вдъхновяват за действие
Автор: Саймън Синек
Обем: 208 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Книгопис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-06-21
Нашата цена: 15.47 лв
 

Книгата не е в наличност
„Тази книга е за всички, които искат да вдъхновяват другите, и за всички, които искат да открият някого, който да ги вдъхновява.” – така сам определя „Започнете със ЗАЩО” авторът ѝ Саймън Синек.

Това е книга за каузата в бизнеса. Тя представя уникалната концепция за „Златния кръг”, създадена от Саймън Синек. В центъра на този кръг е въпросът ЗАЩО, който трябва да разкрие визията, смисъла и мисията на всяко бизнес начинание. „Хората купуват не това, което правите, а причината, заради която го правите”, убеден е Синек.

Подкрепен от много примери за конкретни компании, Синек доказва, че успешните лидери са тези, които могат да вдъхновят служителите си. Не случайно една от главите в книгата с лека ирония е озаглавена „Имам мечта /а той има план/”. Книгата на Синек спечелва читателя с вярата, че големият капитал на компаниите са хората, но не когато са манипулирани, а когато са вдъхновени за действие от своите лидери.

Вече пет години „Започнете със ЗАЩО” не слиза от челните места на престижните класации за бизнес литература.

Определян като "прозорлив мислител с изключителен интелект”, Саймън Синек е посветил живота си да споделя своите идеи, за да подтикне все повече лидери да станат пример за хората, които ръководят. Той вдъхновява хората да правят това, което ги вдъхновява. Освен на световния бестселър „Започнете със ЗАЩО” Синек е автор и на излязлата наскоро книга с оригинално заглавие Leaders Eat Last.

Синек създава концепцията за „Златния кръг” – наглед обикновен, но много ефективен модел за успешно лидерство.

За популяризиране на този модел допринася не само книгата му „Започнете със ЗАЩО”. Синек има и десетки публикации в американската преса. Лекцията, с която представя „Златния кръг” пред ТЕД конференция през 2009 г., е видяна вече от близо 17 милиона души в интернет. Той е много активен в своя Twitter профил, както и в блога си simonsinek.com.

Новаторското мислене на Синек и уникалният му модел го превръщат в международно признат експерт. Изнася лекции по целия свят и представя идеите си на бизнесмени, политици и общественици. Огромен е спектърът на институциите и компаниите, пред които е говорил: от Холивуд до Пентагона, от Организацията на обединените нации до Конгреса на САЩ, от ДИСНИ до МАЙКРОСОФТ.

Синек е асоцииран член на Института за анализи RAND Corporation, един от най-уважаваните мозъчни тръстове. Участва в благотворителната организация Charity: WATER, посветена да помага на повече от 700 милиона души по света да имат достъп до чиста вода.

Роден през 1973 г. в Уимбълдън, Англия, Саймън Синек сега живее в Ню Йорк.