Крадлата - Сара Уотърс

Крадлата
Автор: Сара Уотърс
Обем: 680 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Алтера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-07-19
Нашата цена: 22.75 лв
 

Книгата не е в наличност
В един от най-бедните квартали на Лондон от втората половина на XIX в. в бордей на злодеи расте Сюзан Триндър. С отглеждането й са се заели две доста съмнителни личности - мисис Съксби, която се грижи за изоставени деца и търгува с тях, и мистър Ибс, който изкупува крадени вещи. Но един ден, когато на прага на дома им пристъпва неотразимият Ричард Ривърс, когото всички наричат Господина, в живота на момичето настъпва рязък обрат.

В типичната за викторианския роман атмосфера на "Крадлата" ролите на злодеите и жертвите се сменят и краят е непредсказуем. В тази история, която изобилства със силни усещания и неочаквани обрати, нищо не е такова, каквото изглежда. Това е свят, населен с не особено порядъчни "господа" и жестоки прислужници със злонамерени стремежи, в който трябва да се пристъпва изключително внимателно.

Неотразимата амтосфера, премереното темпо и безупречната фабула - качества, които са рядкост в съвременната художествена литература, правят този изключително сериозен роман прекрасно четиво.