Мнима смърт - Томас Енгер

Мнима смърт
Автор: Томас Енгер
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-10-04
Нашата цена: 10.91 лв
 

Книгата не е в наличност
Криминален трилър, превърнал се в международна сензация (превод на 23 езика, бестселър в 15 страни).

Две години след смъртта на шестгодишния си син при необясним пожар в апартамента си, криминалният репортер Хенинг Юл се връща на работа с ужасни белези по лицето и жестока рана в душата. Наново му се налага да се доказва, за да си върне уважението на колегите, бившата си съпруга и полицията.

В палатка в парк е намерена брутално убита млада жена. Полицията бързо намира заподозрян, но Хенинг, който отразява случая, има усещането, че нещата не са толкова прости, колкото изглеждат. Дали смъртта на младата жена - студентка по кинематография, убита в палатката, където на другия ден е трябвало да започнат снимките на неин филм, не възпроизвежда точно мнимата смърт от нейния сценарий? Способността на Хенинг да намира отговори привлича вниманието на доста опасни и жестоки хора. Когато е извършено второ убийство, той, оказал се случаен свидетел, осъзнава, че трябва да открие истината, преди да са отнети още човешки животи, включително и неговият собствен.

Медии и критици от различни страни настояват едно: да запомним името на автора - Томас Енгер. Не са случайни и сравненията, които правят със Стиг Ларшон и неговия "Миленуим". Но Томас Енгер създава нещо ново, въвеждайки в криминалния жанр стила на телевизионните сериали. Така се ражда най-епичната и амбициозна криминална поредица, създавана в момента. Тя обхваща пет книги: "Мнима смърт" (2010), "Фантомна болка" (2011), "Жажда за кръв" (2013), "Герб" (2014) и "Смъртно ранен" (планирана за 2015 г.). Главен герой в книгите е журналистът Хенинг Юл, отличен криминален репортер с по-добър нюх от полицията. Успоредно със случаите, които разнищва и винаги крачка по-напред от полицията, той иска да намери отговора на въпроса: Кой е убил сина му? Едновременно с това авторът изважда на показ полицейски разследвания, брутални престъпления, бандитски групировки, корумпирани политици, както и забързаното ежедневие на хората, които нонстоп отразяват новините.

Той е журналист, но загърбва успешната си кариера заради литературата. Още първият му роман "Мнима смърт" го превръща в международна сензация (превод на 23 езика, бестселър в 15 страни). Героят му, също журналист, белязан физически и емоционално, става център на пет сюжетно самостоятелни романа. Медии и критици от различни страни настояват едно: да запомним името на автора - Томас Енгер. Не са случайни и сравненията, които правят, със Стиг Ларшон и неговия "Миленуим". Но Томас Енгер създава нещо ново, въвеждайки в криминалния жанр стила на телевизионните сериали. Така се ражда най-епичната и амбициозна криминална поредица, създавана в момента. Тя обхваща пет книги: "Мнима смърт" (2010), "Фантомна болка" (2011), "Жажда за кръв" (2013), "Герб" (2014) и "Смъртно ранен" (планирана за 2015 г.). Главен герой в книгите е журналистът Хенинг Юл, отличен криминален репортер с по-добър нюх от полицията. Но той е преживял дълбока травма - в апартамента му една нощ избухва необясним пожар, при който умира шестгодишният му син Юнас. Хенинг оцелява, но с ужасни белези по лицето... и в душата. Успоредно със случаите, които разнищва и винаги е крачка по-напред от полицията, той иска да намери отговора на въпроса: Кой е убил сина му? Едновременно с това авторът изважда на показ полицейски разследвания, брутални престъпления, бандитски групировки, корумпирани политици, както и забързаното ежедневие на хората, които нонстоп отразяват новините.