Подарък от Боб - Джеймс Боуен

Подарък от Боб
Автор: Джеймс Боуен
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Книгопис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-11-01
Нашата цена: 10.83 лв
 

Книгата не е в наличност
В един мартенски ден на 2007 година уличен музикант намира пред дома си ранен и болен котарак. Така започва спасителното и за двамата приятелство между Джеймс Боуен и верния му другар Боб . Тогава Джеймс се бори със зависимостта от наркотиците, оцелявайки ден за ден с припечеленото в калъфа на китарата из улиците на Лондон. Днес той е скъсал с трудното си минало, написал е няколко книги и се e отдал на благотворителна дейност. Боб неизменно споделя „падението и възхода“ на Джеймс и е сигурно най-известният котарак в света. Двамата са любимци на милиони в социалните мрежи.

Книгите, в които Джеймс Боуен описва историята си, са бестселъри в много страни. Три от тях излязоха с голям успех и в България: „Уличният котарак Боб“, „Светът в очите на Боб“ и „Преди да стана Боб“.

В „Подарък от Боб“ Джеймс Боуен откровено споделя спомените си за Коледа – по-скоро болезнени, отколкото приятни. Особено през годините, когато е бездомен наркоман, а Коледа е само поредният повод да се почувства отхвърлен и самотен. Но в книгата няма съмосъжаление и тъга. „Подарък от Боб“ е оптимистична изповед за топлотата и очарованието на Коледа, които Джеймс открива с помощта на четириногия си приятел. И за радостта да даряваш, дори когато подаръкът е парче пъстроцветен бетон, албумче със снимки или няколко мили думи върху саморъчно изработена коледна картичка.