Покой на ума. Постигане на пълно присъствие тук и сега - Тик Нят Хан

Покой на ума. Постигане на пълно присъствие тук и сега
Автор: Тик Нят Хан
Обем: 112 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-11-08
Нашата цена: 9.89 лв
 

Книгата не е в наличност
Не можем да се лекуваме само с ума си. Мисленето може да бъде продуктивно и креативно, но ако тялото и умът не бъдат интегрирани, нашето мислене в голяма степен е безполезно и неплодотворно.

Тик Нят Хан

В „Покой на ума” Тик Нят Хан ни напомня, че интегрирането на тялото и ума е единственият начин да бъдем напълно живи във всеки миг, докато ходим, готвим, шофираме и по време на всяка друга дейност от всекидневието, без да се изгубваме в собствените си мисли. Единствено като култивираме осъзнатост на тялото и въплътен ум, можем да бъдем напълно живи.

Като обединява древната мъдрост и съвременната мисъл, „Покой на ума” осигурява основа, за да се започнат практиките за осъзнаване и да се разберат принципите на осъзнатостта ум-тяло. Научавайки, че физическото тяло и умът ни са неделими при сътворяването на нашите възприятия и преживявания, можем да започнем да се доверяваме на способността си да създаваме собственото си добро състояние, и да я подхранваме.

Тик Нят Хан е един от най-известните и уважавани дзен-майстори в света днес и оказва важно влияние за развитието на западния будизъм.