Невидимият пазител - Долорес Редондо

Невидимият пазител
Автор: Долорес Редондо
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-11-15
Нашата цена: 15.84 лв
 

Книгата не е в наличност
Трупът на младо момиче е открит на брега на река Бастан. Не е първият, няма да е и последният. Странният мизансцен говори за зловеща церемония, сякаш дело на нечиста сила. Пресата припомня легендата за басахауна, господаря на гората, а инспектор Амая Саласар, която води разследването, ще трябва да съчетае съвременните научни методи с познанията си за народните вярвания. Само така ще може да открие „невидимия пазител”, който нарушава мирния живот в баското градче Елисондо.

„Невидимият пазител” е първият роман от криминалната трилогия за Бастан, с който Долорес Редондо предизвиква истински фурор в Испания, а според авторитетното списание „Лир” е една от десетте най-добри кримки за 2013 г.

Баската писателка Долорес Редондо (р. 1969) е следвала право и… гастрономия. От няколко години държи и ресторант. В библиографията ѝ фигурират книги за деца, разкази, повести и един исторически роман. А с „Невидимият пазител”, както казват критиците, „навлиза с гръм и трясък в криминалния жанр” и веднага бива забелязана.