Във времена на гаснещата светлина - Ойген Руге

Във времена на гаснещата светлина
Автор: Ойген Руге
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-04-24
Нашата цена: 17.60 лв
 

Книгата не е в наличност
Роман за илюзиите и за краха на една война. Бабата и дядото са убедени привърженици на комунизма, когато от емиграция в Мексико се връщат в Германия, за да изграждат новата социалистическа държава. Синът им пък се връща от СССР: женен за рускиня, освободен от сталиниски лагер, но все пак с вярата, че животът може да започне отначало. Десетилетие след знаменателната 1989-а година, от фамилията са останали само отломки, които никога повече няма да образуват едно цяло.

Ойген Руге е роден през 1954 г. в Сосва, Свредловска област в СССР. Следва математика в университета „Хумболд“ в Източен Берлин, след което става научен сътрудник в Централния институт по физика на земята в ГДР, сценарист на документални филми, произведени от източногерманското студио ДЕФА. През 1988 емигрира в Западна Германия. „Във времена на гаснещата светлина“ е дебютният му роман, отличен с Германската награда за литература за 2011 г., литературната награда „Аспекте“ и приза „Алфред Дьоблин“.

„Пулсираща, вибрираща, вълнуващо жива творба, създадена с изключителна творческа фантазия и с остро чувство за хумор, която ни показва, че от развалините на Източния блок се е появило нещо, което притежава неимоверна сила: изкуството на тази книга, която събаря стената между руския епос и големия американски роман.“
(Ню Йорк Тайм)

„Разказано с извивките на повествованието на Томас Ман, но много по-смешно и забавно.“
(Сънди Телеграф)