Съзвездията. Митове и легенди от нощното небе - Кийрън Конъли

Съзвездията. Митове и легенди от нощното небе
Автор: Кийрън Конъли
Обем: 96 стр.
Формат в мм.: 280x210
Издател: ИК "Atea Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-04-17
Нашата цена: 14.08 лв
 

Как Голямата мечка получи името си? Къде мога да намеря Орион в небето? И защо съзвездието Касиопея виси наобратно?

"Съзвездията" събира 44 класически съзвездия от гръцката митология. Може би знаете собствения си зодиакален знак, но можете ли да го намерите в нощното небе? А знаете ли неговата история?

В тази книга са разказани историите за дванадестте звездни знака (близнаците Близнаци, бикът Телец, кентавъра Стрелец), заедно с 32 други герои от гръцката митология, които също имат място в небето, като Персей, носещ главата от змии на Медуза, на деветоглавата Хидра и героя Херкулес.

Съзвездията е илюстрирана с изключителни нови пълноцветни илюстрации за всеки един от героите, които показват как съзвездието пасва на характера. На всяка страница в карета има и локатор, който позволява на читателя да открие съзвездията в нощното небе. В допълнение, историята за всеки герой е дообяснена в карета "Знаете ли, че?".

Снабдена с образователна и забавна информация, както за класическата митология, така и за астрономията, "Съзвездията" е пъстро и вълнуващо четиво.

Кийрън Конъли е завършил история в Единбургския университет. Той е автор на световноизвестните "Зверове и злодеи" и е съавтор на книгата "Дракони".