Пиратите на Бикини Ботъм. Поредица Спондж Боб Квадратни гащи -

Пиратите на Бикини Ботъм. Поредица Спондж Боб Квадратни гащи
Автор:
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 130х190
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-05-01
Нашата цена: 4.40 лв
 

Книгата не е в наличност
Тръпки ме побиват! Спондж Боб и Патрик току-що са преобразили „Хрупкавият рак“ така, че да прилича на ветроходен кораб, когато банда пирати го отвлича! Спондж Боб толкова силно ги впечатлява, че те го правят капитан. Но ето че пиратите започват да се бунтуват! Дали Спондж Боб и приятелите му ще видят Бикини Ботъм някога пак? Ще разберете от това увлекателно морско приключение!

„Спондж Боб Квадратни гащи“ е американски анимационен сериал, създаден от морския биолог и аниматор Стивън Хилънбърг. Филмчетата разказват смешни и чудати истории за едноименния герой и приятелите му, които живеят в подводния град Бикини Ботъм. Сценариите са дело на екип от професионалисти: Стивън Хилънбърг, М-р Лорънс, Пол Тибит, Дан Повънмир, Дерек Драймън и Стивън Банкс. Първото филмче от поредицата е излъчено на 1 май 1999 година. По анимирането и производството на един епизод работят съвместно около 50 души.

С годините популярността на поредицата й отрежда привилегировани позиции в медиите и броят на лицензионните договори започва да расте главоломно. Сериалът има най-висок рейтинг от всички поредици, излъчвани по Никелодеон. От финансова гледна точка Спондж Боб Квадратни гащи е най-успешният проект на MTV Networks. От франчайзинг са генерирани 8 милиарда щатски долара приход за Никелодеон.

Любопитно! Спондж Боб в началото се е казвал Спондж Бой (момчето Спондж), а поредицата щяла да носи името SpongeBoy Ahoy! (Спондж Бой, привет!), но после променят името и днес Спондж Боб Квадратни гащи (SpongeBob SquarePants) е запазена марка.

Награди: Сериалът е носител на най-различни награди, включително 6 награди Ани, 8 награди Златна ролка, 2 награди Еми, 12 награди „Избор на децата” (Kids Choice Awards) и 2 две детски награди BAFTА.

Съдържанието на книжките от поредицата за Спондж Боб Квадратни гащи следва съдържанието на филмчетата. Проектът на MTV и техния специализиран канал Никелодеон, които стоят и зад знаменитата серия за Дора Изследователката, е сред най-гледаните и обсъждани детски поредици през последните години. Историите са изключително смешни, забавни и поучителни и са подходящи за деца на възраст от 3 до 10 години.