Мадам Бовари - Гюстав Флобер

Мадам Бовари
Автор: Гюстав Флобер
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Апостроф"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-05-08
Нашата цена: 9.09 лв
 

Книгата не е в наличност
Роман за безспирния стремеж към щастието, роман за вечния порив на жената да желае да дарява и получава любов. История за търсенето на пламенната, мечтаната и единствена любов... Любов, без прекъсвания и край, която ще продължи вечно!

Вечна класика, която се чете винаги и дава надежда, че любовта може да е завинаги...

Ема Бовари е символ в световната литературна класика. Гюстав Флобер успява да увековечи героинята си, а нейната трагична съдба вълнува и до днес. Мадам Бовари е жена, която греши и погубва живота си в търсене на единственото, което би ѝ донесло желание за живот – щастието в любовта.

Покорна, крехка и нежна дама, но всъщност една страстна, дълбока, емоционална натура, която може би се ражда в грешното време и на твърде неподходящо място...

Най-новото издание на вечния роман „Мадам Бовари“ излиза с тематичен комплимент към читателите – във всяка книга има подарък – талон за 15 % намаление в най-модерния онлайн магазин за дрехи и обувки.

Гюстав Флобер е роден през 1821 година в Руан в семейството на заможен лекар. „Мадам Бовари“ е дебютът на писателя и първото му публикувано художествено произведение. Голямото желание на Флобер било да покаже на своите съвременници, че работата по една книга не е в сюжета, а в начина на изпълнението му.

След публикуването си „Мадам Бовари“ е поздравена от големите имена на френската литература на XIX век. Бодлер отбелязва особения ефект на точния, живописен стил. Юго казва кратко: „Това е творба“. Зола чете книгата като кодекс на новото изкуство: принципите на съвременния роман, разпръснати в грандиозното творчество на Балзак, били открити най-сетне и изложени отчетливо на четиристотинте страници на романа. Но не тези гласове утвърждават „Мадам Бовари“ между най-големите романи на френската литература. Успехът и признанието следват години по-късно, а векове все още Гюстав Флобер все още е един от най-влиятелните френски писатели, а романът „Мадам Бовари“ остава вечна класика.