Актуални въпроси на производството по несъстоятелност - Стефан Стефанов, Ралица Топчиева

Актуални въпроси на производството по несъстоятелност
Автор: Стефан Стефанов, Ралица Топчиева
Обем: 856 стр.
Формат в мм.: 140x210
Издател: ИК "Труд и право"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-07-15
Нашата цена: 32.76 лв
 

Книгата не е в наличност
Първото издание на книгата от 2013 г. предложи цялостно и задълбочено знание за производството по несъстоятелност, стъпило върху теорията, но фокусирано върху практическия опит на авторите и натрупаната съдебна практика. През двете години, след първото издание осмислянето на правната уредба на търговската несъстоятелност продължи в различни насоки. По някои въпроси бяха затвърдени и допълнително обосновани възприети становища. В други случаи съдилищата достигнаха до нови разрешения. Налице са и важни съдебни решения по възникнали в правоприлагането въпроси, както и значителна по обем съдебна практика по новата уредба на попълването на масата на несъстоятелността.

Цялото това обогатяване и развитие на съдебната практика формират ядрото на допълненията, намерили място в това второ издание на книгата. Новата съдебна практика е представена, коментирана и анализирана от авторите в контекста на тяхното виждане за точния смисъл на закона и нуждите на правоприлагането. Особен акцент е поставен върху решенията по реда на чл. 290 ГПК. Нов момент е анализът на решенията, постановени от Съда на Европейския съюз след първото издание.

В нова самостоятелна глава е представена формираната практика по прилагането на Регламент /ЕО/ № 1346/2000 на Съвета от 29.05.2000 г. относно производството по несъстоятелност в материята на попълване на масата на несъстоятелността и предявяване на отменителни искове.