Пустинният бог - Уилбър Смит

Пустинният бог
Автор: Уилбър Смит
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-08-04
Нашата цена: 13.67 лв
 

Книгата не е в наличност
„Уилбър Смит е най-добрият писател на исторически романи. Може да се изгубите в тях!”

Стивън Кинг

„Как се пише успешна историческа поредица? Започнете с интересен исторически период и добавете екшън, романтика и насилие. Феновете на Уилбър Смит и неговия герой Тайта са щастливци!”

Library Journal

На тучните брегове на Нил брилянтният Тайта, освободен роб и съветник на фараона, измисля коварен план, чрез който да унищожи най-ужасните врагове на Египет – могъщите хиксоси. Тази задача го отвежда на епично пътешествие по древната река, през Арабската пустиня и до магическия град Вавилон, а оттам - през бурното море чак до Крит, дом на бляскавата минойска цивилизация, кланящата се на гневливия бог Кронос. Понесъл цялото бъдеще на царството на раменете си, Тайта се гмурва в приключения, където границата между верността и предателството е непостоянна като пустинните пясъци, злото дебне в сенките, а в мрака витае смъртта.

Уилбър Смит е един от най-популярните романисти на века с над 125 милиона продадени екземпляра на двадесет и шест езика. „Пустинният бог” се явява продължение на приключенията на Тайта, започнати в „Речният бог”, но може да бъде четен като самостоятелен роман. Именно в „Пустинният бог” Смит разкрива тайната на дълголетието и изключителния ум на Тайта, който единствен стои зад мощта и блясъка на египетската цивилизация.