Сборник задачи по математика за 5. клас. 1325 задачи. За всеки ученик - Пенка Нинкова, Мария Лилкова, Таня Стоева

Сборник задачи по математика за 5. клас. 1325 задачи. За всеки ученик
Автор: Пенка Нинкова, Мария Лилкова, Таня Стоева
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-08-14
Нашата цена: 12.74 лв
 

Сборникът предлага 1325 задачи, подредени тематично в съответствие с учебната програма по математика за 5. клас, и е предназначен за съвместна целогодишна работа с одобрените от МОН учебници с цел да се затвърдят, осмислят и разширят знанията и уменията на учениците.

Всяка тема съдържа:

- Кратка справочна част с основните понятия и твърдения.

- Задачи от група А, които са достъпни за всички ученици и служат за усвояване и затвърждаване на основни знания и умения.

- Задачи от група Б,предназначени за постигане на много добро и отлично владеене и осмисляне на учебния материал. Задачите са подходящи и за работа в часовете по ЗИП.

- Задачи от група В за ученици с повишен интерес към математиката за усъвършенстване на творческото им мислене и въображение. Подходящи са за подготовка за математически състезания и олимпиади.

В сборника са включени и два варианта на 10 теми за проверка на знанията.

В последния раздел на сборника са предложени отговори, упътване или кратко решение на предложените задачи.

Подборът и разнообразният формат на задачите дават възможност не само за усвояване и затвърждаване на учебния материал по математика, но и за развиване на способностите на всеки ученик за четене и разбиране на информация, зададена по различен начин.

Приложението на математическите знания в ситуации, близки до заобикалящата ни действителност, прави математиката интересна и мотивира учениците за учене.