Азбука на правилата. Помагало за часа на класа за 3. клас - Жулиета Савова, Рени Рангелова, Ирена Николова, Цанка Маринова

Азбука на правилата. Помагало за часа на класа за 3. клас
Автор: Жулиета Савова, Рени Рангелова, Ирена Николова, Цанка Маринова
Обем: 44 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-08-14
Нашата цена: 5.37 лв
 

Книгата не е в наличност
За класния ръководител в началния етап е важно учениците му да се справят с уроците. Но има нещо по-важно – да ги научи да живеят безопасно и здравословно. В помагалото „Азбука на правилата” за 3. клас достъпно и разбираемо са предложени ценни съвети по безопасност на движението, гражданска защита, здравно образование и безопасен интернет. Децата с лекота овладяват знания и умения да се справят в извънредни ситуации и да оказват първа долекарска помощ.

За педагозите часът на класа е най-мощната форма на възпитателна работа. Затова наред с темите от жизненоважно значение в помагалото има и такива, които възпитават в морални ценности и толерантност. Те са разработени така, че да привличат вниманието на децата и да провокират интереса им. Учениците се запознават с правилата в училище и разбират необходимостта от спазването им.

В личностно-ориентираните теми са включени съвети за успешно учене, златни правила от азбуката на доброто, полезни знания за някои професии, техники за етично общуване. Децата научават, че многообразието и красотата на света около нас се дължат на различията, които правят хората интересни и неповторими.

В отделна група са застъпени празниците, които сплотяват децата и засилват чувството им на национална принадлежност.