Искам да опозная България - Ваня Петрова, Елка Янакиева

Искам да опозная България
Автор: Ваня Петрова, Елка Янакиева
Обем: 64 стр.
Формат в мм.:
Издател: ИК "Булвест 2000"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-08-27
Нашата цена: 6.37 лв
 

Учебно помагало по роден край за ученици от 1. клас, живеещи в чужбина.

Помагалото по Роден край за първи клас за български деца в чужбина е създадено в съответствие с обществените цели и потребности от стимулиране изучаването на български език и литература, история и география на България от българите зад граница. То е съобразено изцяло с учебната програма по роден край за 1. клас и с особеностите на учебния процес в неделното училище. Целта му е да запознае децата с красивата и разнообразна природа на България, с историята и празниците на българския народ, с неговите герои и творци.

Помагалото включва 25 теми и 3 проекта, богато илюстрирани с фотографии и рисунки и включващи множество интересни задачи, скрити картини, кръстословици и ребуси. Съдържанието му е ориентирано изцяло към стимулиране на интереса на децата към България – език, природа, история и култура. Много от поставените задачи изискват комуникация и общуване между учители, родители и деца, тъй като това е едно от най-ефективните средства за съхраняване на националното самосъзнание, душевност и култура.

То предоставя възможност на първокласниците да разказват своите впечатления от от местата, които са посетили в страната ни. С помагалото те сами откриват защо България е неповторима и интересна страна, докосват се до богатата българска култура и традиции и изпитват радост и гордост от това да си българин.

Помагалото включва и играта „Познаваш ли България?“, която по забавен начин актуализира и обогатява познанията на деца за родината ни.