Комплект работни листове по литература за 9. клас. - проф. дпн Мария герджикова, Олга Попова, Илияна Кръстева

Комплект работни листове по литература за 9. клас.
Автор: проф. дпн Мария герджикова, Олга Попова, Илияна Кръстева
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 200х260
Издател: ИК "Булвест 2000"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-08-27
Нашата цена: 7.28 лв
 

Книгата не е в наличност
Комплектът работни листове по литература за 9. клас е предназначен да организира и активизира работата на учениците в часовете по литература и при самоподготовката им вкъщи. Предлага им технология за решаване на литературни задачи, чрез които се развиват уменията за анализ и за създаване на собствен текст. Задачите могат да се изпълняват както индивидуално, така и в екип. Помагалото дава възможност на деветокласниците по-задълбочено и пълноценно да усвояват предвиденото от програмата учебно съдържание, да придобиват и развиват собствения си опит като читатели и тълкуватели на художествен текст.

Помагалото съдържа 24 работни листа, обхващащи всички теми от програмата по литература за 9. клас – І равнище. Към всяка тема е предложена синтезирана важна научна информация, а задачите и упражненията са структурирани по трудност и групирани в рубриките: Да затвърдим и разширим знанията; Да разтълкуваме художествения текст; Да приложим наученото; Да дискутираме.

В помагалото са включени и 9 теста за проверка и оценка на знанията и уменията на учениците. Всяка задача е оценена с различен брой точки според степента ù на трудност. Приложени са верните отговори на тестовите задачи и примерна скала за превръщане на точките в цифрова оценка.