Безумният кораб. Книга 2 от Сага за живите кораби - Робин Хоб

Безумният кораб. Книга 2 от Сага за живите кораби
Автор: Робин Хоб
Обем: 766 стр.
Формат в мм.: 150х210
Издател: ИК "MBG BOOKS"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-09-08
Нашата цена: 19.93 лв
 

Книгата не е в наличност
В родния си град Алтея пристига с очакването, че най-сетне разполага със средствата да си върне кораба. Вместо това тя ще бъде посрещната от неприятна изненада - съдбоносна не само за нея, а и за целия род Вестрит.

Вестта за пленяването на Вивачия пристига в момент, когато целият град е разтърсван от дрязги. Потокът от чужденци продължава да уронва Търговските традиции, а нови налози и ограничения задушават печалбите им. Патрулните съдове, които би трябвало да ги защитават от морските разбойници, на практика упражняват друга форма на пиратство. Не е изненада, че из града все по-силно се разнасят гласове, говорещи за независимост. А в отговор самият сатрап започва да обръща поглед към недоволстващите Прокълнати брегове.

Сред тази обстановка Вестритови подемат своя опит да върнат семейния си кораб. Техните средства не стигат за сдобиването с друг плавателен съд... но са достатъчни за откупуването на един безумен жив кораб, с когото никой не иска да плава.

Но дори и ако по някакво чудо слепият Парагон успешно бъде изведен в открито море, дали спасителната експедиция ще се окаже навременна?

Защото капитан Кенит отдавна е свикнал да (за)пленява кораби...