Между Рая и Ада - Йон Калман Стефансон

Между Рая и Ада
Автор: Йон Калман Стефансон
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Жанет-45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-09-11
Нашата цена: 12.46 лв
 

Книгата не е в наличност
Живото тяло е удивително нещо. Но от момента, в който сърцето спре да бие, да тласка кръв, когато искрите от спомените и мислите угаснат, тогава то престава да удивлява и се превръща в нещо, за което не искаме да намерим дума. Нека оставим това на науката. И после на пръстта.

Андреа присвива очи, извръща глава от натрапчивите снежинки; накрая решава да преброи мъжете. До шпила стоят Гвенд и Ейнар, Петер придържа носа на лодката, ето го Арни, ето го момчето; и сега тя забелязва как мъжете се влачат измъчени, не от умора, а от нещо съвсем друго, и Бард не се вижда никъде. Къде е Бард, казва тя неволно, пита вятъра, пита снежинките, но никой не отговаря, няма нужда, вятърът просто духа, идва и в същия момент заминава, а снежинките са родени от небето, затова са бели и имат формата на ангелски криле. Небето никога не е трябвало да обяснява каквото и да било; то вие свод високо над главите ни, над живота ни, и е винаги еднакво отдалечено.

Момчето отмества дясната си ръка, прокарва пръсти по книгата, заради която Бард забрави дрехата си. Четенето на стихове е опасно за живота.