Star Wars. Изгубени звезди - Клаудия Грей

Star Wars. Изгубени звезди
Автор: Клаудия Грей
Обем: 592 стр.
Формат в мм.: 130х190
Издател: ИК "Егмонт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-11-24
Нашата цена: 18.11 лв
 

Книгата не е в наличност
ГОСПОДСТВОТО НА ГАЛАКТИЧЕСКАТА ИМПЕРИЯ е достигнало до планетата Джелукан, намираща се във Външния пръстен, където аристократичният Тейн Кайрел и провинциалното селско момиче Сиена Рий са свързани от любовта си към летенето. Да постъпят в Имперската академия е сбъдната мечта и за двама им. Но Тейн се отрезвява бързо, виждайки със собствените си очи ужасяващите методи, до които Империята прибягва, за да поддържа своето сурово управление.

Огорчен и с разбити илюзии, той се присъединява към новоизлюпеното движение на Бунта, и така поставя Сиена в непоносимата позиция да избира между своята лоялност към Империята и любовта й към мъжа, когото познава от дете.

ВЕЧЕ ОТ РАЗЛИЧНИ СТРАНИ, БОРЕЩИ СЕ ВЪВ ВОЙНАТА, дали тези приятели, превърнали се във врагове, ще намерят начин да бъдат заедно въпреки всичко, или дългът им ще разкъса както тях, така и Галактиката?

Книгата съдържа изцяло нови истории, разкриващи множество тайни за събитията след „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите”, както и следи, подсказващи развитието на историята в дългоочаквания нов филм Междузвездни войни: Силата се пробужда.

***

Клаудия Грей споделя, че би й се искало да може да каже честно, че е избрала да пише под псевдоним заради тъмното си минало, но истината е, че просто го намира за забавно. Писателката живее в Ню Орлиънс и когато не пише, чете, пътува, катери се, готви и слуша музика.