Каква магия се крие в снега - Юлия Спиридонова - Юлка

Каква магия се крие в снега
Автор: Юлия Спиридонова - Юлка
Обем: 32 стр.
Формат в мм.: 222х280
Издател: ИК "Кръгозор"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2015-12-08
Нашата цена: 12.90 лв
 

„Каква магия крие се в снега” е приказка за големи и малки, но най-вече е приказка, която големите могат да прочетат на малките.

Това е история за различните от теб, които обаче ти пома-гат в труден момент, за приятелите, които са винаги до теб, за безкрайната мъд-рост на природата, за обичта и надеждата, които са нужни на всяко живо същество.

Приказката продължава...

Идва зима и малкото жабче, както всички жаби и някои други животинки, заспиват дълъг зимен сън. Но приятелката на жабчето, старата вещицата, го събужда, защото тя и цялата природа имат нужда от неговата помощ. Няма сняг, а това е много опасно за житото, защото то няма да порасне и да даде брашното, от което се прави хлябът. А хлябът е не е просто храна – той е подарък,молба и магия. Хлябът е живот! – както казва старата вещица.

Жабчето пак тръгва на път, където го очакват нови приключения със стари познати. Отново се среща с талъсъма с магическото съкровище и с добрия и благороден, стопан, с благодарния южен вятър; вижда другото лице на змея и една различна ламя. Освен че разбира каква магия се крие в снега, то узнава, че всяко същество, растение, всяка сила на света имат своето място и роля и така се постига равновесието в природата.