Мина и магията за предсказание. Книга 2 - Весела Фламбурари

Мина и магията за предсказание. Книга 2
Автор: Весела Фламбурари
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "MBG BOOKS"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-21
Нашата цена: 9.01 лв
 

Книгата не е в наличност
"Мина и магията за предсказание" успява да развие и обогати магичната история за Долната и Горната земя. Успехът се дължи на изключителното писателско умение на авторката, познато от "Мина, магиите и бялата стъкленица". Умение в извайването на интересна история, задъхани приключения и фино използване на българската народна митология. Блестящо съчетава традицията на българската класическа детска литература с модерния стил, наложен от Джон Толкин, Джоан Роулинг и Филип Пулман.

Главни герои в книгата отново са трите деца: Мина, Янил и Китан. Тук обаче случките се разпростират дълбоко в пределите на вълшебната империя, наречена Зелените господарства. Там, където властват приказното средновековие, вълшебствата, мечовете, магьосниците... и скритото зелено царство Бълга. Един прекрасен Дворец на Черно море (дворецът в Балчик, България) е връзката между Долната и Горната земя. Той е загадъчен, красив и тайнствен.

"Мина и магията за предсказание" е книга за детето, което учи в училище народни вълшебни приказки. За детето, тийнейджъра и възрастния, които искат да прочетат една цяла, голяма, но и съвременна, модерна история, тясно свързана с вълшебната приказка и митологията въобще.