Грешките на нашите родители. Как да не ги повтаряме при отглеждането на нашите деца - Даниел Дж. Сигъл, Мери Харцел

Грешките на нашите родители. Как да не ги повтаряме при отглеждането на нашите деца
Автор: Даниел Дж. Сигъл, Мери Харцел
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-03-25
Нашата цена: 14.08 лв
 

Книгата не е в наличност
Как да не ги повтаряме при отглеждането на нашите деца

Случвало ли ви се е да си помислите: „Не мога да повярвам, че току-що казах на детето си това, което моите родители не спираха да ми повтарят! Нима съм обречен(а) да възпроизвеждам техните грешки?“ В „Грешките на нашите родители“ Даниел Дж. Сигъл и Мери Харцел изследват влиянието на собствените ни детски изживявания върху начина, по който отглеждаме децата си. Облягайки се на последните открития в областта на невробиологията, те обясняват как междуличностните отношения се отразяват пряко на мозъка и колко е важно родителите да разберат по-добре своето минало, за да отгледат уравновесени и щастливи деца. Какво си спомняме? Как възприемаме реалността? Как общуваме? Как създаваме емоционални връзки? Как запазваме самообладание и как го губим? На всички тези въпроси – и на още много – авторите дават задълбочен, едновременно научен и разбираем за читателя отговор, подплатен с много примери.

***

Даниъл Дж. Зигъл е завършил медицина в Харвардския университет, специалност педиатрия и детска психиатрия. Задълбочен изследовател на отношенията в семейството, той е многократно отличаван автор на книги и много успешен популяризатор. Книгата му Грешките на нашите родители. Как да не ги повтаряме при отглеждането на нашите деца, създадена в сътрудничество с Мери Харцъл, става бестселър още с появяването си и се превръща в настолна книга на американските родители.

Мери Харцел е по образование психолог и педиатър, дългогодишен учител и експерт в областта на ранното детство, автор на множество компактдискове, посветени на отношенията родители-деца.