Последната кралица на Индия - Мишел Моран

Последната кралица на Индия
Автор: Мишел Моран
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Кръгозор"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-04-06
Нашата цена: 15.48 лв
 

Книгата не е в наличност
История за живота и драматичната съдба на рани Лакшми, Непокорната кралица – символ на борбата на индийците за независимост и свобода.

Авторката Мишел Моран преплита историческите факти и художествена измислица, за да разкрие период и събития от историята на Индия, за които се знае малко у нас, но са вдъхновили цяла филмова индустрия на Боливуд.

Кралица Лакшми – индийската Жана Д’Арк, се изправя срещу британската инвазия, за да защити кралството си. Когато не успява с дипломатически ходове, повежда народа си в битка...

Разказана от гледната точка на Сита – една от жените войни на кралица Лакшми, която се ползва с пълното й доверие – книгата „Последната кралица на Индия” разказва невероятната съдба на един безстрашен владетел, на кралица, която управлява в свят, доминиран от мъже.

След Марина Фиорато, Кристи Филипс и Кейти Хикман романът „Последната кралица на Индия” притежава всичко необходимо, за да превърне Мишел Моран в следващия успешен автор на „Кръгозор” на исторически романси.

Тя има зад гърба си седем исторически бестселъра, преведени на повече от 20 езика. „Последната кралица на Индия” е първият роман, който излиза на български език.