Брайън Мей - Лора Джаксън

Брайън Мей
Автор: Лора Джаксън
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 165х230
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-06-14
Нашата цена: 12.04 лв
 

Историята на Брайън Мей не е само негова. Историята на Брайън Мей е историята на легендарните „Куин”. Както казва вокалистът на „Деф Лепард” Джо Елиът, раменете на Брайън са приведени, защото върху тях носи тежестта на всички останали. Фреди Меркюри може да е бляскавото лице на групата, но Брайън Мей е двигателят, който поддържа „Куин” и ги кара непрекъснато да се развиват.

В книгата на британската журналистка Лора Джаксън са разказани истории, които за първи път добиват публичност. Тя разкрива подробности за личния живот на китариста, за връзката му с актрисата Анита Добсън, за начина, по който е приел смъртта на Фреди. Описан е животът на самия Фреди с цялата му пъстрота, екстравагантност и с всичките му крайности.

От тази книга ще научите как Брайън Мей, още като тийнейджър, заедно с баща си създава с подръчни средства легендарната китара „Ред Спешъл”. Ще разберете защо Сид Вишъс коленичи пред Фреди Меркюри и защо парчето I Want To Break Free пречи на кариерата на „Куин” в САЩ и предизвиква тълпата в Рио да замеря Фреди с боклуци.

Това обаче не е история на скандалите около „Куин”. Те присъстват само за фон, на който изпъква една необикновена личност. Брайън Мей не е типичната рок звезда. Той е скромен, стеснителен, избягва наркотиците и изневерите и предпочита да прекарва свободното си време, изучавайки нощното небе, защото другата му страст е астрономията и в нея Мей има наистина сериозни постижения.

За да напише тази книга, Лора Джаксън е взела интервюта някои от най-близките приятели на Брайън Мей и Фреди Меркюри, а също така и със звезди и легенди като сър Ричард Брансън, Брус Дикинсън, Джо Сатриани, Тони Айоми и Бьорн Улвеус. Журналистката е автор и на биографии на Фреди Меркюри, Джон Бон Джоуви, Стивън Таъйлър и Брайън Джоунс.