Книга за учителя по френски език за 11. клас към учебен комплект ENVOLS - Илка Антонова, Павлина Рибарова, Светлана Герасимова

Книга за учителя по френски език за 11. клас към учебен комплект ENVOLS
Автор: Илка Антонова, Павлина Рибарова, Светлана Герасимова
Обем: 104 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-06-18
Нашата цена: 13.65 лв
 

Книгата не е в наличност
Книгата за учителя следва структурата на учебника Envols.

Всяка учебна единица започва с описание на учебните цели. Следват препоръки за работа с отделните рубрики, насочващи въпроси за тълкуване на цитатите и илюстрациите на всяка първа страница, отговори на въпросите към различните типове упражнения: лексика, граматика, анализи на литературните откъси, превод от френски на български език и др. в рубриките Contexte, Étudedutexte, Défilexical, Tournoiements, Version. Рубриката Pistes de travail дава идеи за допълнителна работа върху изучаваните творби.

Книгата за учителя предоставя и допълнителна информация за литературните произведения, резюмета на някои творби от съвременни писатели, художници, скулптури, певци, чийто творби са поместени в учебника, за исторически личности, паметници на архитектурата, свързани с дадена епоха. Тази информация, както и насоките за тълкуване на картини, илюстрации и снимки, свързани с процесите в литературата, културата и историческите събития през съответните епохи са много важни за получаване на ясна представа за литературен или исторически период.