Тетрадка №2 по Математика за 5. клас/Ю. Нинова и др. - Юлия Нинова, Снежинка Матакиева, Николай Райков

Тетрадка №2 по Математика за 5. клас/Ю. Нинова и др.
Автор: Юлия Нинова, Снежинка Матакиева, Николай Райков
Обем: 32 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета Плюс"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-09-17
Нашата цена: 2.64 лв
 

Книгата не е в наличност
Tетрадкa № 2 е втората от двете учебни тетрадки, част от учебния комплект на издателство „Просвeта Плюс”, разработен съгласно новата учебна програма по математика за 5. клас. Съдържанието им е съобразено със съвременното развитие на науката, с възрастовите особености и познавателните възможности на петокласниците. Може да се използвaт успоредно с учебника за затвърдяване на учебното съдържание към съответните по номера уроци от учебника както в учебния час, така и за домашна работа.
В тетрадката са предложени допълнителни задачи към съответните уроци на учебника от темите „Десетични дроби”, „Oсновни геометрични фигури” и „Геометрични тела”. Предоставеното свободно място за писане и чертане към задачите дава възможност на практика да се прилагат придобитите базисни знания по математика.
Рубриките за самоконтрол в края на всяка тема и в двете тетрадки са средство за самооценка. Чрез решаването на задачите, свързани със затвърдяване на правилата, се постига добра математическа грамотност и се формира речевата култура.