Тетрадка №1 по Математика за 5. клас/М. Лилкова, Т. Стоева и др. - Мария Лилкова, Таня Стоева, Пенка Нинкова, Станимира Ставрева-Нейчева

Тетрадка №1 по Математика за 5. клас/М. Лилкова, Т. Стоева и др.
Автор: Мария Лилкова, Таня Стоева, Пенка Нинкова, Станимира Ставрева-Нейчева
Обем: 36 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-09-17
Нашата цена: 2.64 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебната тетрадка е разработена в съответствие с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и новата учебна програма по математика за 5. клас, която е в сила от 2016 г. Предназначена е за разширяване и задълбочаване на знанията по математика на учениците от 5. клас, свързани с разделите „Начален преговор”, „Делимост”, „Обикновени дроби” и „Събиране и изваждане на десетични дроби”.
Включени са разнообразни по съдържание и форма задачи, които имат тренировъчен характер. Използвани са различни схеми, таблици и други графични средства, стимулиращи любознателността и интереса на учениците.
Дадени са стъпките за решаване на някои от задачите, с което не само се улеснява усвояването на знанията по математика, но се изграждат и умения за правилно записване и подреждане на решенията.
Тетрадката съдържа и текстови задачи, чрез които се показва всекидневната приложимост на математическите знания в различни житейски ситуации. Използвани са интересни идеи за развиване на съобразителността и творческото мислене на учениците.
Към някои уроци за обобщение е предложена игра „Математическа щафета”, чрез която по забавен начин се систематизират и затвърдяват знанията и уменията на учениците.
В тетрадката е предложена примерна тема за класна работа, с която учениците ще актуализират знанията, придобити през първия учебен срок.
Тетрадката може да се използва от учениците както в учебния час, така и при самоподготовката им вкъщи.
Използването на това помагало през учебната 2016/2017 г. ще улесни трайното овладяване на учебното съдържание по математика за 5. клас по новата учебна програма със старите учебници.