Щастие. Основни практики за осъзнатост - Тик Нят Хан

Щастие. Основни практики за осъзнатост
Автор: Тик Нят Хан
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 130х180
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-01-23
Нашата цена: 13.35 лв
 

В „Щастие“, един от бисерите в творчеството на Тик Нят Хан, са разкрити тайните на спокойната и внимателна нагласа, които ни сближават с радостта от живота тук и сега.
Често сме толкова заети, че забравяме какво правим и кои сме. Забравяме да обърнем внимание на хората, които обичаме, а когато имаме свободно време, не знаем как да установим връзка със случващото се вътре в нас.
Практиката на осъзнатостта (на санскрит – смрити) води до концентрация, а тя на свой ред – до прозрение. Прозрението, постигнато с осъзната медитация, ни избавя от страха, тревожността, гнева и ни позволява да бъдем истински щастливи.

Тик Нят Хан е световноизвестен дзен монах, поет и защитник на мира, номиниран за Нобеловата награда за мир. Роден е във Виетнам, но през 1966 г. е принуден да напусне родината си и дълги години живее в изгнание във Франция, където основава монашеската общност Плъм Вилидж (Сливовото селце). Създател е и на манастирите „Кленова гора“ във Върмонт и „Еленов парк“ в Калифорния.
Тик Нят Хан пътува много из Северна Америка и Европа и учи хората на „изкуството на съзнателния живот“.
Автор е на много книги, сред които бестселърите „Чудото на осъзнатия живот“, „Мирът е всяка стъпка“, „Гняв“ и „Живият Буда, живият Христос“.